Alesso, plus och minus?

Alessandro Rodolfo Renato Lindblad, känd som Alesso, född 7 juli 1991 i Stockholm, är en svensk discjockey och musikproducent. Han vann priset ”Årets innovatör” på Grammisgalan, med Sebastian Ingrosso, under 2013.

Han är just nu aktuell två gånger om, dels med en ny singel, samt en ny video för förra singeln.

Alesso Tickets at The Shrine Auditorium Fri. Nov. 22nd 2013!

Jag tänkte börja med att analysera videon för Tear The Roof Up. Först utav allt tycker jag att det är en av de mest ospännande låtarna som Alesso släppt hittills. Man väntar och väntar på att det skall byggas upp något bra i låten, vilket Alesso normalt brukar lyckas bra med i sin progressiva housestil, men tyvärr så känns låten platt rakt igenom. Videon gör inte låten bättre, då jag tycker videon är väldigt märklig. Jag frågar mig vad har allt våld och alla vapen för koppling till Tear the roof up? Har jag missat något budskap? Lämna gärna en kommentar om jag har rätt eller fel, ni hittar videon lite längre ner.

Däremot så är jag positivt överraskad utav Alessos nya singel, Heroes, som han gör tillsammans med den skönsjungande Tove Lo. Tove Lo som dessutom är aktuell med sitt eget album ”Truth Serum” och singeln ”Stay High” som ligger högt på topplistorna just nu.

Låten har de flesta komponenter som kan göra låten till en riktig hit. Den innehåller härliga breaks, build ups och drops, blandat med en härlig stämma från Tove Lo. Nu hoppas jag bara att det kommer en våldsam video till låten. Det får givetvis förekomma actionscener i videon då titeln ändå är Heroes, men lämna alla dessa samurajsvärd och bollträ utanför. Du finner ett youtubeklipp från låten lite längre ner, lyssna och njut.


Posted in Artister by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>