Avicii uppföljning

Tidigare idag publicerade sajten Digital Dj Tips en artikel om DJ-artisternas hårda liv och utbrändhet.

Som jag skrev igår, så tar Tim ”Avicii” Bergerling en timeout, minst året ut. Anledningen är ohälsa efter operationen i våras. På bilden som Digital DJ Tips publicerat, ser vi en Avicii bestående utav bara skinn och ben. Jag ser likheterna direkt med andra stjärnor och deras heroinmissbruk.

Artikeln handlar om det hårda liv som DJ-sjärnorna lever, med många och långa resor över hela världen mellan spelningarna. Att det brukas droger inom DJ-kulturen är inget nytt eller annorlunda från övrig musikkultur i världen. Dock tror jag att en stor skillnad är att ett hårdrocksband kanske på sin topp har en max två spelningar i veckan, medans exempelvis Avicii kan ha upp till tre spelningar per dygn. Att dessa spelningar sedan oftast är i olika delar utav världen, gör problematiken ännu större för att hinna och räcka till, och framför allt orka. Det är här drogerna blir till ett enormt bekymmer.

Säkerligen har ni sett artisternas riders (sakerna som artisten har kvav på att det skal finnas tillgång till). Dessa är ofta fullproppade med krav på massvis utav öl, minst en eller två liter vodka eller dylikt. Det kan väl de flesta tycka vara ok, men tänk er då in i värld som Avicii lever. Kanske tre stopp med spelningar på ett dygn, där det dricks öl och sprit i mängder. Klart att det lätt tas in droger i första hand för att orka. Då oftast i form utav hasch och amfetamin. Med tiden kommer oron och stressen som behöver dämpas, och då kommer kompisen heroin in i bilden.

Jag skriver inte detta för att jag tror jag har en lösning på problemen, men kanske är det så att Housefebern kommer att skörda flera dödsoffer inom en ganska snar framtid? Kanske blev Housen för stor på kort tid?

Min tanke när jag såg denna bilden, är att Avicii kanske tar en timeout för eventuell avgiftning och rehabilitering från drogerna, och inte som en följd utav operationen i våras. Oavsett vilket så önskar vi Tim lycka till, och hoppas på bättre hälsa för honom.

Avicii-Feat-Img


Posted in Artister by

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>