TomorrowWorld 2014

2206_tmw_artist_announce_stacked

Då var det helg igen, och denna helgen är det dags för TomorrowWolrd 2014. ID&T´s TomorrowWold är TomorrowLands systerevent och sker i år i Atlanta, mellan den 26:e och 28:e September. Hela eventet går att följa via live-tv på länken nedan.

Flera stora artister står på spellistan även i år, dock utan Avicii, som istället ersätts utav Kygo.

 


Posted in Allmänt, Artister by .

Virus på ingång

Martin-Garrix_0

Hösten är på ingång, och alla virus med den, men en solglimt nalkas den 13 oktober, då Martin Garrix och MOTi släpper sin nya singel, som de kallar Virus. Ett virus som känns välkommet i höstmörkret. I videon nedan kan ni redan nu höra på låten och njuta.

Martijn Garritsen, känd som Martin Garrix, född 14 maj 1996 i Amsterdam, är en nederländsk discjockey som skrev skivkontrakt med Spinnin’ Records under 2013. Han slog igenom med låten ”Animals”, som blev en internationell hit.


Posted in Artister by .

Fatboy Slim

Norman Quentin Cook, mer känd under sitt artistnamn Fatboy Slim, född Quentin Leo Cook 16 juli 1963 i Bromley, Kent, är en brittisk musiker, musikproducent, och DJ. Som musiker har han sedan länge kallat sig Norman Cook.

fatboy-slim-1_960x540

Det finns mycket att berätta om då det gäller Fatboy Slim eller Norman Cook. Visste ni till exempel att han har världsrekordet i största publika spelning genom tiderna. Spelningen som var gratis skedde på Brighton Beach 2001. och lockade över 250 000 människor. Publiken var så massiv att en ung sjuksköterska tyvärr omkom i värmen och trängseln. Efter denna spelning lovade Norman att han aldrig mer skulle göra ett liknande evenemang igen. Hela spelningen kan ni se i videon här nedan.

1989 skapade han kollektivet Beats International, och 1990 släpptes låten ”Dub Be Good To Me”, och videon blev snabbt en succé över hela världen, inte minst tack vare att MTV slog igenom som kabel-tv kanal och körde låten massivt.

Succén och framgången för Norman Cook tar dock inte slut än. 1998 är han åter igen på allas läppar. Efter att varit inne i en second hand affär, och hittat en gammal vinyl med sångerskan Camille Yarbrough, började Norman att plocka samplingar från låten ”Take Yo’ Praise”. Norman tar även kontakt med Camille, och frågar om det är ok att använda materialet. Camille som då är en fattig pensionär hade nästan glömt bort sin skiva, som endast tillverkats i ett fåtal exemplar. Camille ger dock sitt klartecken, och det visar sig vara ett klokt beslut. Royaltyn som Normans nytappning utav låten inbringar gör Camille till mångmiljonär.

För videon tar han hjälp utav Spike Jones, som för övrigt själv är med som en utav medlemmarna i amatördansgruppen som gestaltas i videon.

Lite senare samma år fortsätter Normans succé med uppföljaren ”Right Here, Right Now”, med sin egen kontroversiella och humoristiska syn på evolutionen. Rykten säger att det återigen är Spike Jones som ligger bakom videoproduktionen, men jag har inte hittat någon pålitlig källa om det ännu.

Två år senare, 2000,släpper Norman Cook nästa hit. Denna gången låten ”Rockafeller Skank” Låten toppar snabbt världslistorna. Efter detta skivsläpp så blir det tyst om Norman Cook igen, och det kommer att dröja flera år innan han åter står på EDM-scenen.

Efter flera års mer eller mindre tystnad, och endast ett fåtal egna produktioner, återuppstår Fatboy Slim igen 2013. Denna gången gör han kontroversiell låt om EDM och droger. Låten får egentligen inte sitt stora uppsving förrän Dimitri Vegas och Like Mike 2014 tar sig an låten och gör en remix utav den. Titeln säger det mesta om vad en handlar om, ”Eat Sleep Rave Repeat”, och kan tolkas som det liv DJs och Ravers världen över ibland lever, både med och utan droger.

2014 gör Norman Cook ett försök att göra den officiella låten för fotbolls vm i Brasilien. Den blir dock inte den officiella låten, men låten blir snabbt en succé för EDM-scenen, och flera mash-ups och remixer finns idag att njuta utav.

 

 

 

 

 

 


Posted in Artister, Historik by .

Calvin Harris – C.U.B.A.

8714-calvin_harris_2013_420x250

Adam Richard Wiles, född 17 januari 1984 i Dumfries, mer känd som Calvin Harris, en skotsk singer-songwriter, musikproducent och DJ, är efter sin stora hit ”Summer” tillbaka med en ny dunderhit, ”C.U.B.A.”. Låten är ett musikaliskt underverk för alla som gillar deep progressive house. Massvis utav stora DJs världen över har redan nu tagit till sig låten och skapat egna mash-ups med låten i sina DJ sets.

Det finns egentligen inte mycket mer att säga, utan lyssna och njut utav housemusik när den är som bäst. Sen får tiden utvisa om låten kommer att bli lika stor som ”Summer”


Posted in Artister by .

Alesso, plus och minus?

Alessandro Rodolfo Renato Lindblad, känd som Alesso, född 7 juli 1991 i Stockholm, är en svensk discjockey och musikproducent. Han vann priset ”Årets innovatör” på Grammisgalan, med Sebastian Ingrosso, under 2013.

Han är just nu aktuell två gånger om, dels med en ny singel, samt en ny video för förra singeln.

Alesso Tickets at The Shrine Auditorium Fri. Nov. 22nd 2013!

Jag tänkte börja med att analysera videon för Tear The Roof Up. Först utav allt tycker jag att det är en av de mest ospännande låtarna som Alesso släppt hittills. Man väntar och väntar på att det skall byggas upp något bra i låten, vilket Alesso normalt brukar lyckas bra med i sin progressiva housestil, men tyvärr så känns låten platt rakt igenom. Videon gör inte låten bättre, då jag tycker videon är väldigt märklig. Jag frågar mig vad har allt våld och alla vapen för koppling till Tear the roof up? Har jag missat något budskap? Lämna gärna en kommentar om jag har rätt eller fel, ni hittar videon lite längre ner.

Däremot så är jag positivt överraskad utav Alessos nya singel, Heroes, som han gör tillsammans med den skönsjungande Tove Lo. Tove Lo som dessutom är aktuell med sitt eget album ”Truth Serum” och singeln ”Stay High” som ligger högt på topplistorna just nu.

Låten har de flesta komponenter som kan göra låten till en riktig hit. Den innehåller härliga breaks, build ups och drops, blandat med en härlig stämma från Tove Lo. Nu hoppas jag bara att det kommer en våldsam video till låten. Det får givetvis förekomma actionscener i videon då titeln ändå är Heroes, men lämna alla dessa samurajsvärd och bollträ utanför. Du finner ett youtubeklipp från låten lite längre ner, lyssna och njut.


Posted in Artister by .

Avicii uppföljning

Tidigare idag publicerade sajten Digital Dj Tips en artikel om DJ-artisternas hårda liv och utbrändhet.

Som jag skrev igår, så tar Tim ”Avicii” Bergerling en timeout, minst året ut. Anledningen är ohälsa efter operationen i våras. På bilden som Digital DJ Tips publicerat, ser vi en Avicii bestående utav bara skinn och ben. Jag ser likheterna direkt med andra stjärnor och deras heroinmissbruk.

Artikeln handlar om det hårda liv som DJ-sjärnorna lever, med många och långa resor över hela världen mellan spelningarna. Att det brukas droger inom DJ-kulturen är inget nytt eller annorlunda från övrig musikkultur i världen. Dock tror jag att en stor skillnad är att ett hårdrocksband kanske på sin topp har en max två spelningar i veckan, medans exempelvis Avicii kan ha upp till tre spelningar per dygn. Att dessa spelningar sedan oftast är i olika delar utav världen, gör problematiken ännu större för att hinna och räcka till, och framför allt orka. Det är här drogerna blir till ett enormt bekymmer.

Säkerligen har ni sett artisternas riders (sakerna som artisten har kvav på att det skal finnas tillgång till). Dessa är ofta fullproppade med krav på massvis utav öl, minst en eller två liter vodka eller dylikt. Det kan väl de flesta tycka vara ok, men tänk er då in i värld som Avicii lever. Kanske tre stopp med spelningar på ett dygn, där det dricks öl och sprit i mängder. Klart att det lätt tas in droger i första hand för att orka. Då oftast i form utav hasch och amfetamin. Med tiden kommer oron och stressen som behöver dämpas, och då kommer kompisen heroin in i bilden.

Jag skriver inte detta för att jag tror jag har en lösning på problemen, men kanske är det så att Housefebern kommer att skörda flera dödsoffer inom en ganska snar framtid? Kanske blev Housen för stor på kort tid?

Min tanke när jag såg denna bilden, är att Avicii kanske tar en timeout för eventuell avgiftning och rehabilitering från drogerna, och inte som en följd utav operationen i våras. Oavsett vilket så önskar vi Tim lycka till, och hoppas på bättre hälsa för honom.

Avicii-Feat-Img


Posted in Artister by .

Avicii ställer in

I måndags fyllde Avicii 25 år.

Men det är osäkert hur mycket Tim Bergling egentligen kunde fira sin födelsedag. Enligt flera amerikanska nyhetssajter tvingas den svenska stjärn-dj:n ställa in hela sin kommande turné och alla planerade marknadsföringsevent.

En av Aviciis representanter bekräftar att Tim fortfarande inte återhämtat sig ordentligt efter den operation han genomgick i mars. Tim ”Avicii” Bergling tvingades då akut söka läkarvård för illamående och svåra smärtor i buken och opererade bort gallblåsan och blindtarmen. Det visade sig då att han hade en sprucken blindtarm i kombination med sin sjuka gallblåsa och båda opererades bort.

– Jag mår skit. Skrev Avicii kort därefter på sitt twitterkonto. Då tvingades han ställa in sin spelning som huvudakt på Ultra Music-festivalen i USA och samtliga spelningar i Las Vegas under april.

Nu drabbas åter de fans som hoppats se honom i Las Vegas när samtliga höstens spelningar ställs in. Dessutom har Tim Bergling haft siktet inställt på att erövra Asien under de kommande månaderna. Hans manager twittrade så sent som i söndags att en av Aviciis låtar toppade spellistan i Kina. Men även de planerade spelningarna i Kina och Japan ställs nu in.

I stället för den planerade turnén ska han vila upp sig hemma i Sverige för att sen kunna fokusera på att marknadsföra sitt kommande album som ska släppas nästa år.

avicii


Posted in Artister by .