DJ Mag Top 100 – 2014

Då var det bara 5 timmar kvar till sändningen


Posted in Allmänt by .

TomorrowWorld 2014

2206_tmw_artist_announce_stacked

Då var det helg igen, och denna helgen är det dags för TomorrowWolrd 2014. ID&T´s TomorrowWold är TomorrowLands systerevent och sker i år i Atlanta, mellan den 26:e och 28:e September. Hela eventet går att följa via live-tv på länken nedan.

Flera stora artister står på spellistan även i år, dock utan Avicii, som istället ersätts utav Kygo.

 


Posted in Allmänt, Artister by .

Heta Videodagar På Spinning Records

Precis när det börjat kännas så där tråkigt och dystert som en vanlig tråkig höst kan göra och det börjar bli lågsäsong för EDM-världen, så kommer fyra heta videos från Spinning Records på bara en vecka. Titta, lyssna och njut i höstrusket.


Posted in Allmänt by .

Ny Traktor S Kontrol

traktor s4 Traktor S4

Ryktena har gått om att en ny DJ-Kontroller är på gång ut på marknaden. Redan för ett år sedan när Traktor Kontrol S4 MK2 släpptes började ryktena gå om en ny kontroller med displayer. Native Instruments dementerade dock ryktena och har gjort så fram tills igår.

Ryktet säger att för ett par dagar sedan råkade Amazon.com släppa produktsidor för allmänheten där Traktor S8 fanns med. Många hann dock med att snappa upp informationen och bilderna som publicerades. Nu idag så presenterar siten digitaldjtips.com sin artikel om Traktor S8,  och Native instruments har igår själva också publicerat en video som presenterar Traktor S8.

Det känns alltså som att det är den sämst bevarade hemligheten på länge från Native Instruments, men vad gör det när vi nu slipper spekulera om det kommer en ny kontroller med displayer.

Traktor-S8-Kontrol Traktor S8

En del förändringar gentemot traditionella kontroller, förutom displayerna, är att jogg-hjulen är bortplockade och ersatta utav touchpads. Det ska bli riktigt spännande att se vad denna nya kontroller kommer att erbjuda.  En uppföljning kommer när det officiella släppet närmar sig.

 


Posted in Allmänt by .

DJ Mag Top 100

Den 18 oktober är det åter igen dags för den stora presentationen utav tidningen DJ Mags stora topplista över världens topp 100 DJs. Listan är sammanställd utav de miljontals röster som samlats in utav läsare och följare på sociala medier.

Hela evenemanget som sker på 02 Academy i Brixtion går att följa live på Youtube, länken kommer att finnas längre ner i inlägget, så fort den blir officiell. Jag kommer även att publicera ett inlägg som påminner er om evenemanget med aktuell länk när det närmar sig.

Förra årets vinnare var Hardwell, som petade ner Armin Van Buuren till en andra plats. Avicii var inte helt oväntat Sveriges bäst rankade DJ, med en tredje plats på listan. Näst bästa svensk, Alesso, hamnade på en hedervärd trettonde plats.

Sebastian Ingrosso hamnade på en 18:e plats, tätt följd utav Axwell på 19:e plats, och på en 26:e plats hittar vi Swedish House Mafia,. På 35:e plats finner vi den svenska duon Dada Life. Steve Angello intog en 38:e plats i listan. Eric Prytz som jag känner har varit lite anonym de senaste åren finner vi på 55:e plats.

Detta innebär att åtta utav värden hundra bästa DJs är från lilla Sverige. Riktigt kul faktiskt, att vi med tanke på vår lilla folkmängd, ändå är så pass dominerande i EDM-världen.

Hur det kommer att gå i år vet vi som sagt den 18 oktober, och det ska bli kul att se vem som rankas som Sveriges bästa DJ, och vem som rankas som världens bästa DJ för 2014.

Länk till DJ Mag Top 100 DJs 2014.


Posted in Allmänt, Historik by .

EDM-Bloggen

Hej hopp alla EDM-fans där ute.

Detta kommer att bli en blogg om EDM, som tar upp både gammal och ny musik i genren.

Jag kommer att presentera nyheter som rör EDM-scenen.

Det kommer även läggas fokus på aktuella och populära artister och deras musik.

En och annan historielektion lär det också bli med tiden.

Hjärtligt Välkommna

Eat, Sleep, Rave, Repeat


Posted in Allmänt by .